Jeff Vandermeer besökte Fiskars

I söndags hade Fiskars besök av Steampunk författaren Jeff VanderMeer och hans fru Ann. De besökte bl.a. Café Antiqua och chockladbutiken och vandrade omkring i Fiskars en stund. Orsaken till detta ”eminenta” besök var att de var på väg från Helsingfors till Åbo för att på måndag deltaga i Vandercon.  Herr VanderMeer var exact en sådan trevlig och underhållande person som anade efter att ha träffat honon under Finncon för några år sedan.

Från Vänster Tero Ykspetäjä, Jukka Halme, Ann Vandermeer och Jeff Vandermeer

Jeff Vandermeer är författaren till böcker som The City of Saints and Madmen, Veniss Underground, Finch och en hel massa antologier som till stor del handlar om Steampunk. I boken The City of Saints and Madmen finns en av mina stora favoriter när det gäller kärleksberättelser. Dradin in Love är en fantastisk berättelse om en Missionär som anländer till Ambergis och blir kär i en mystisk kvinna han ser i ett fönster. Har läst denna kortroman ett par gånger och varje gång överraskar den mig med nya saker.

Ann Vandermeer är också själv inblandad i fantastik litteraturen som redaktör på den gamla klassiska pulptidskriften Weird Tales.

Under helgen. Alltså lördagen den 16.4. 2011 deltar han i Tähtivaeltajapäivä i Helsingfors. Tyvärr har vi Revyföreställning så jag har ingen möjlighet att åka iväg dit men alla ni som har en chans ta vara på den och åk in till H:fors och träffa en mängd science fiction fans. Dagen brukar vara en mycket givande och trevlig dag. Oftast fullspäckad med fantastiskt program och intressanta paneler.

Dagens fullständigt onödiga tanke
The Paradox of Choice

Borde inte detta gälla för politiker också. Som han säger i sitt tal. Om man har för mycket att välja på funderar man längre på vad man skall välja och t.om skjuter upp det tills det är för sent.

Om Kenneth Lindholm

En science fictionfan från Karis som läser böcker, ser på filmer och jobbar som datanörd på ett statligt företag. Spelar Cricket i Ekenäs CC, spelar teater (ibland), gillar en massa saker förutom Leverlåda. Kan ses på sportplan i Karis när BK-46 spelar och kommenterar saker och ting med signaturen Fantastix.
Det här inlägget postades i Västnyland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarpolicy